Om PIO

PIO, Primär immunbristorganisationen, är en organisation för personer med medfödd immunbrist, anhöriga, sjukvårdspersonal och andra intresserade.

Vi tror att ju mer man vet om sin sjukdom och om vilka rättigheter man har i samhället desto större möjlighet till bra livskvalitet. Därför erbjuder PIO sina medlemmar utbildning, stöd, information och möjlighet att träffa andra i samma situation. PIO anordnar bland annat familjeläger, årsmöten med föreläsningar och utbildningar för länsavdelningarna.

Organisationen har ca 1000 medlemmar och 5 länsavdelningar.
Här kan du läsa mer om medlemskap.

Sedan 2002 har HAE-gruppen funnits som en undergrupp i PIO. Läs mer här.

PIO är medlemmar i den internationella patientorganisationen IPOPI samt i Funktionsrätt Sverige.

PIOs stadgar. (Antagna på årsmötet 24 mars 2012)

I PIOs årsberättelse kan du läsa mer:
2020
2019
2018
2017
2016

Infografic-blad i A3 med fakta om PIO och primär immunbrist (2019).

Tips! PIOs podd ”Så sjukt”. I podden kan du lyssna på personer i olika åldrar som ger sina perspektiv från vardagen med primär immunbrist, höra om deras utmaningar och få tips om hur de löst olika problem. Experter från olika områden kommer också att intervjuas och svara på lyssnarfrågor. Du kan lyssna på podden via hemsidan eller sök efter “Så sjukt” i Podtail, SoundCloud eller YouTube. Du kan också ladda ner ett podd-avsnitt genom att söka i Acast eller iTunes podcast-katalog, Podcaster. Podden är ett samarbetsprojekt mellan PIO och CSL Behring.

PIOs filmer:

https://youtu.be/9VYZ4mdLAOQ

https://youtu.be/pqISPAomR5U