Frågor och svar om en tredje dos covid-19-vaccin och behandling vid covid-19-infektion – 5 september 2021

Nyligen presenterade Folkhälsomyndigheten sin rekommendation gällande en tredje dos av covid-19-vaccin för personer över 18 år. För de med primär immunbrist som inte har bildat antikroppar finns en oro och undran över hur de ska tänka kring en tredje dos. Rekommenderas de att ta en tredje dos och finns det någon behandling som de bör få om de drabbas av en covid-19-infektion? För att få veta mer vände vi oss till Anders Fasth, senior professor i pediatrisk immunologi vid Göteborgs universitet och överläkare vid Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus och Peter Bergman, läkare vid Immunbristenheten, Karolinska Universitetssjukhuset och docent vid institutionen för laboratoriemedicin vid Karolinska Institutet. Här är deras svar (pdf).