Världsimmunbristveckan 22-29 april 2021

Zebrapromenad_

ÅRETS KAMPANJ ÄR AVSLUTAD!

Dags att sammanfatta årets Världsimmunbristvecka och kampanj #GoZebra. Totalt har vi tillsammans promenerat 70800 minuter = 1180 timmar! WOW! 😍 Och vi har aldrig tidigare varit så många personer som promenerat! Stort och varmt tack till alla som varit med i kampanjen och bidragit till att PIO nu får 10.000 kr från kampanjens samarbetspartner för att sprida mer information om primär immunbrist! ❤️ Stort tack också för fina foton från promenader och glada och trevliga meddelanden som vi fått under veckan! Vi ser redan fram emot nästa års #GoZebra-kampanj! #GoZebra #WPIW #WorldPIWeek

Vi har lottat ut 10 stycken små zebra-priser bland alla som registrerade sig på hemsidan. Priser är skickade per post!

”Bli lite zebra” och gå för primär immunbrist och PIO!

Klä dig i svart och vitt (så gott det går) och ta en härlig promenad i vårsolen! Via promenaderna samlas pengar in till PIO, via stöd från kampanjens samarbetspartner*, som ska användas till att sprida mer information om primär immunbrist. Om vi tillsammans når målet och promenerar 700 timmar får PIO 10.000 kr.

——————-
Hur gör man?
• Klä dig i svart och vitt
• Gå ut på promenad (ta gärna foton)
• Registrera hur många minuter du gått i formuläret nedan.

Varför en zebra? Zebran används för att förklara och sprida kunskap om ovanliga sjukdomar. Om du hör klappret av hovar, är det naturliga att tänka “häst”. Men tänk om det faktiskt är en zebra som kommer? Leta efter det ovanliga, det kan vara primär immunbrist!

Har du Facebook, Twitter eller Instagram? Då kan du hjälpa oss att sprida kunskap om primär immunbrist via sociala medier! Bjud in eller utmana dina vänner och bekanta att vara med i kampanjen. Lägg upp foton från din promenad. Dela information från PIO. Använd våra informationstexter och hashtags: #WorldPIWeek #WPIW #GoZebra #PIO Vi tar också gärna emot foton från din promenad via mejl för att använda på PIOs hemsida och i sociala medier (skriv tydligt att vi får använda foton). Mejla till: info@pio.nu

PIOs kampanjsida på Twitter // PIO på Facebook

TIPS! Uppmuntra eller utmana dina vänner att vara med i kampanjen. Här kommer lite bakgrund och tips på hur du kan skriva:
• Jag går för primär immunbrist! Under Världsimmunbristveckan uppmärksammas primära immunbrister över hela världen. Visste du att ca 40.000 personer i Sverige har ett medfött fel eller en brist i immunförsvaret?
• Jag går för primär immunbrist! Under Världsimmunbristveckan uppmärksammas primära immunbrister över hela världen. Att ha en primär immunbrist innebär i de flesta fall att kroppen inte kan försvara sig mot ett eller flera smittoämnen (bakterier, virus, svamp och parasiter) på ett effektivt sätt.
• Jag går för primär immunbrist! Under Världsimmunbristveckan uppmärksammas primära immunbrister över hela världen. Hur vet man om man har primär immunbrist? Det finns ett antal varningstecken hos både barn och vuxna att läsa om på www.pio.nu
• Jag går för primär immunbrist! Under Världsimmunbristveckan uppmärksammas primära immunbrister över hela världen. I Sverige finns det ca 40.000 personer som har en avvikelse i sitt immunsystem. Upp mot 5.000 beräknas behöva medicinsk behandling, hittills har bara ca 2.500 barn och vuxna fått diagnos.
• Jag går för primär immunbrist! Under Världsimmunbristveckan uppmärksammas primära immunbrister över hela världen. Zebran används för att förklara och sprida kunskap om ovanliga sjukdomar. Om du hör klappret av hovar, är det naturliga att tänka “häst”. Men tänk om det faktiskt är en zebra som kommer? Leta efter det ovanliga, det kan vara primär immunbrist!

Genom att delta gör du en god gärning, har chans att vinna ett litet zebra-pris och på köpet får du frisk luft och motion. Tack för att du hjälper till och bidrar med din tid! OBS! Viktigt att följa Folkhälsomyndighetens och andra myndigheters aktuella rekommendationer under rådande coronapandemi.

Om du vill bli medlem eller stödjande medlem i PIO. Läs mer här!
Om du vill ge en gåva till PIOs forskningsfond i samband med Världsimmunbristveckan: Gåva (enklast är att använda Swish: 1230244848, skriv i fältet meddelande ”GoZebra”)

Vill du vara extra zebrafin under promenaden? Beställ en kampanj-t-shirt i PIOs webbshop!

Registrera dig och antal minuter som du vill bidra med i formuläret nedan. (OBS! Kampanjen genomförs under Världsimmunbristveckan 22-29 april.)

Om du vill ha chans att vinna ett litet zebra-pris – fyll i dina kontaktuppgifter!

Namn (obligatorisk)

Jag har "gått för primär immunbrist och PIO" i antal minuter (obligatorisk)

Adress

Postnummer

Postadress

E-post

Meddelande till PIO

Jag har läst texten angående GDPR och godkänner att PIO får använda mina personuppgifter (obligatorisk).
 Ja Nej

Information om GDPR, se länk: Viktigt att du läser text och godkänner att PIO får lagra och använda dina personuppgifter.

* Samarbetspartner 2021: HygienShoppen.se