Världsimmunbristveckan 22-29 april 2018

Jag går för primär immunbrist

Årets zebra-kampanj är avslutad.

RESULTAT – Zebra-kampanj 2018 ❤️

Vi har tillsammans gått 789 timmar! 789 timmar = 47.340 minuter = 2.840.400 sekunder. Det blir 32,875 dygn! Vilket fantastiskt resultat!

Stort och varmt tack för att ni varit så positiva till kampanjen och för att ni genom att #GoZebra har bidragit till att PIO får 25.000 kronor från kampanjens sponsorer för att sprida ännu mer information om primär immunbrist!

Hjärtligt tack för alla härliga bilder, delningar av information via sociala medier och för alla glada och vänliga ord under veckan!

Vi har lottat ut priser bland alla som deltog i kampanjen och som registrerade sig här på hemsidan. 5 par zebra-strumpor, 5 st zebra-sjalar, 5 st zebra-lunchbags och 10 st tygkassar. Grattis! Priser kommer per post.

Vi ser fram emot nästa års kampanj! #WorldPIWeek #GoZebra

”Bli lite zebra” och gå för primär immunbrist och PIO!

Klä dig i svart och vitt (så gott det går) och ta en härlig promenad i vårsolen! Kampanjens fyra samarbetspartners skänker 25.000 kr till PIOs verksamhet om vi når målet och tillsammans promenerar 700 timmar. Alla som deltar och registrerar tiden på hemsidan har chans att vinna ett fint pris.

Hur gör man?
• Klä dig i svart och vitt
• Gå ut på promenad (ta gärna foton)
• Registrera hur många minuter du gått i formuläret nedan.

Varför en zebra? Zebran används för att förklara och sprida kunskap om ovanliga sjukdomar. Om du hör klappret av hovar, är det naturliga att tänka “häst”. Men tänk om det faktiskt är en zebra som kommer? Leta efter det ovanliga, det kan vara primär immunbrist!

Har du Facebook, Twitter eller Instagram? Då kan du hjälpa oss att sprida kunskap om primär immunbrist via sociala medier! Bjud in eller utmana dina vänner och bekanta att vara med i kampanjen. Lägg upp foton från din promenad. Dela information från PIO. Använd våra informationstexter och hashtags: #WorldPIWeek #GoZebra #PIO #primaryimmune #världsimmunbristveckan. Vi tar också gärna emot foton från din promenad via mejl för att använda på PIOs hemsida och i sociala medier. Mejla till: info@pio.nu

PIOs kampanjsida på Twitter // PIO på Facebook

TIPS! Uppmuntra eller utmana dina vänner att vara med i kampanjen. Här kommer lite bakgrund och tips på hur du kan skriva:
• Jag går för primär immunbrist! Under Världsimmunbristveckan uppmärksammas primära immunbrister över hela världen. Visste du att ca 40.000 personer i Sverige har ett medfött fel eller en brist i immunförsvaret?
• Jag går för primär immunbrist! Under Världsimmunbristveckan uppmärksammas primära immunbrister över hela världen. Att ha en primär immunbrist innebär i de flesta fall att kroppen inte kan försvara sig mot ett eller flera smittoämnen (bakterier, virus, svamp och parasiter) på ett effektivt sätt.
• Jag går för primär immunbrist! Under Världsimmunbristveckan uppmärksammas primära immunbrister över hela världen. Hur vet man om man har primär immunbrist? Det finns ett antal varningstecken hos både barn och vuxna att läsa om på www.pio.nu
• Jag går för primär immunbrist! Under Världsimmunbristveckan uppmärksammas primära immunbrister över hela världen. I Sverige finns det ca 40.000 personer som har en avvikelse i sitt immunsystem. Upp mot 5.000 beräknas behöva medicinsk behandling, hittills har bara ca 3.000 barn och vuxna fått diagnos.
• Jag går för primär immunbrist! Under Världsimmunbristveckan uppmärksammas primära immunbrister över hela världen. Zebran används för att förklara och sprida kunskap om ovanliga sjukdomar. Om du hör klappret av hovar, är det naturliga att tänka “häst”. Men tänk om det faktiskt är en zebra som kommer? Leta efter det ovanliga, det kan vara primär immunbrist!
• Jag går för primär immunbrist! Fler barn ska inte behöva dö och föräldrar förlora sina barn när möjligheten finns att med nyföddhetsscreening rädda liv. Barn som föds med allvarliga immunbrister kan botas med hjälp av stamcellstransplantation om sjukdomarna upptäcks i tid. PIO vill därför att SCID och andra allvarliga immunbrister ska inkluderas i det nationella screeningprogrammet.

Genom att delta gör du en god gärning, har chans att vinna priser och på köpet får du frisk luft och motion. Tack för att du hjälper till och bidrar med din tid!

Om du vill bli medlem eller stödjande medlem i PIO. Läs mer här!
Om du vill ge en gåva till PIO i samband med Världsimmunbristveckan: Gåva (enklast är att använda Swish: 1230244848)

Vill du vara extra zebrafin under promenaden? Beställ en kampanj-t-shirt i PIOs webbshop!

Registrera dig och antal minuter som du vill bidra med i formuläret nedan. (OBS! Kampanjen genomförs under Världsimmunbristveckan 22-29 april.)

Om du vill ha chans att vinna ett fint pris – fyll i dina kontaktuppgifter!

Namn (obligatorisk)

Jag har "gått för primär immunbrist och PIO" i antal minuter (obligatorisk)

Adress

Postnummer

Postadress

E-post

Meddelande till PIO

Jag har läst texten angående GDPR och godkänner att PIO får använda mina personuppgifter (obligatorisk).
 Ja Nej

Information om GDPR, se länk: Viktigt att du läser text och godkänner att PIO får lagra och använda dina personuppgifter.

* Samarbetspartners: CSL Behring, NordicInfu Care, Shire och Steripolar.