Så sjukt – en podd om livet med primär immunbrist

I podden ”Så sjukt” kommer vi att få höra personer i olika åldrar som ger sina perspektiv från vardagen med primär immunbrist, höra om deras utmaningar och få tips om hur de löst olika problem. Experter från olika områden kommer också att intervjuas och svara på lyssnarfrågor.

Du kan lyssna på podden via hemsidan eller sök efter “Så sjukt” i Podtail, SoundCloud eller YouTube. Du kan också ladda ner ett podd-avsnitt genom att söka i Acast eller iTunes podcast-katalog, Podcaster.

Har du önskemål på innehåll?
Under våren planeras nya avsnitt av ”Så sjukt”. Kontakta gärna PIO med önskemål på poddens innehåll och med frågor till ”Anders Fasth svarar och förklarar” via mejl sasjukt@pio.nu
eller via telefon 019-673 21 24.

Programledare: Micha Arlt. Producent: Estrid Bengtsdotter.
Podden är ett samarbetsprojekt mellan PIO och CSL Behring och startades 2018 för att uppmärksamma och fira PIOs 40-årsjubileum.

Avsnitt 2: PIO 40 år – från förtvivlan till hopp med bättre möjligheter till diagnos och behandling
Maj-Lis Hellström blickar tillbaka 40 år och berättar om sitt liv och anledningen till varför hon startade patientföreningen PIO. Lisa Wallin berättar om vägen fram till sin diagnos, medicinering och vad PIO betytt för henne. Professor Anders Fasth intervjuas om behandlingsalternativen för primära immunbristsjukdomar samt svarar på en fråga från frågelådan.

Avsnitt 1: Man måste ju leva också – om vad immunbristsjukdom innebär, medicinskt och i vardagslivet. (November 2018)
Birgitta Lange berättar hur immunbristen påverkar hennes liv. Professor Olov Ekwall intervjuas om vad primär immunbrist är och vad man ska tänka på för att må så bra som möjligt. Frågelåda med professor Anders Fasth ”Anders Fasth svarar och förklarar”.