PIOs digitala årsmöte lördag 27 mars 2021

På grund av rådande coronapandemi och rekommendationer från myndigheter kommer årsmötet i år att hållas via e-mötesverktyget zoom. Vi är mycket glada att kunna bjuda på både en spännande föreläsning under rubriken “Pandemier genom tiderna” med överläkare Olof Hertting och dessutom en filmpremiär. Alla som anmäler sig till mötet kommer att få en liten godsak till filmpremiären som vi skickar per post.

Sista anmälningsdag är den 15 mars. Anmälan är stängd.

Efter din anmälan får du ett mejl tillbaka med mer information om hur du deltar i mötet.

Personuppgifterna hanteras enligt GDPR.

Varmt välkomna hälsar styrelsen genom Maria Monfors, ordförande

PROGRAM:
09.30 – 10.00 Vi öppnar zoom för inloggning
10.00 – 10.50 Årsmöte
10.50 – 11.20 Filmpremiär och fika: Visning av två nya kortfilmer framtagna av PIO för att sprida information om primär immunbrist via sociala medier. I filmerna intervjuas Jenny Lingman Framme, överläkare, barnkliniken på Hallands sjukhus i Halmstad och tema är “Vad är primär immunbrist” och “Vilka är symtomen och vart vänder man sig om man misstänker primär immunbrist”.
11.20 – 12.30 Föreläsning: “Pandemier genom tiderna”. Olof Hertting, överläkare, Barninfektion, Karolinska Universitetssjukhuset, Solna, Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Vi får en snabbguidning genom historien. Vi får lära oss om vad det är för skillnad mellan virus och bakterier, om man är mer känslig för vissa smittämnen vid olika primära immunbrister och vad det finns för behandlingar. Det kommer också finnas tid att ställa frågor.