PIOs familjeläger 2019

Den 9-11 augusti arrangerades PIOs årliga familjeläger (för 19:e gången!) med roliga aktiviteter, härlig gemenskap och intressanta föreläsningar! Som tidigare var familjelägret på Uskavigården utanför Nora.

Fredagen bjöd på ett underbart varmt och soligt sommarväder! Efter flera fartfyllda lekar var det härligt och svalkande att ta ett dopp i Usken. De som ville lade i kanoter och paddlade en tur. Senare, efter middagen, delades barnen in i två grupper. De äldre barnen fick besök av Nora Bågskytteklubb och fick prova på att skjuta med pilbåge medan de yngre barnen gav sig ut på en skattjakt tillsammans med tre ruskiga men snälla PIO-pirater. Kvällen avslutades med mer bad och korvgrillning precis intill sjön. En fantastisk sommarkväll!

På lördagen lyssnade föräldrarna på två föreläsningar. Professor Lennart Hammarström föreläste om ”Immunbrist – genetik och terapi” och kurator, med.dr. Caisa Lindström föreläste om ”Om vad stress, utbrändhet är och vilka risk – och friskfaktorer som finns”. Barn och ungdomar pysslade, spelade spel och när det slutade regna blev det både brännboll och drakflygning. På eftermiddagen åkte ungdomarna in till Lindesberg för att bowla. Övriga barn gick en tipspromenad till kalkbrottet som blev en riktigt succé när de fick se en levande kräfta!

På kvällen var det dags för ”Fångarna på Uskavi” där både barn och vuxna kämpade för att få så många nycklar som möjligt för att komma in i skattkammaren. En mycket uppskattad och numera tradition under lägret.

Lägret avslutades på söndagen med pyssel eftersom det tyvärr regnade för mycket för minigolf. Föräldrarna lyssnade på PIO-information innan det var dags att säga hej då till alla gamla och nya vänner! Tack till alla er som på olika sätt bidrog till årets läger! Ett extra stort och varmt tack till arrangörerna Birgitta Lange, Jennie Sefton, Linda Zakrisson och våra barn-/ungdomsledare Erica Jondelius, Emma Jondelius och Amos Bjursbo. Vi hade också stor hjälp av sponsorer för att kunna arrangera lägret och kunna göra det extra festligt, intressant och roligt för familjerna. Tusen tack!

 

 

PIOpirater Kanot pa UskenKalkbrottet Kvallsmys vid Usken