PIOs familjeläger 2018

PIO-pirater

PIO-pirater

Skådespelare

Skådespelare som spelade in ”skräckfilm”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den 10-12 augusti arrangerades PIOs årliga familjeläger (för 18:e gången!) med roliga aktiviteter, härlig gemenskap och intressanta föreläsningar! Som tidigare var lägret på Uskavigården utanför Nora.

Fredagen bjöd på både sol och stormvindar! Dagens paddling blev inställd men några modiga lägerdeltagare passade på att ta ett dopp i de stora vågorna. På kvällen var det dags för ”Fångarna på Uskavi” där både barn och vuxna kämpade för att få så många nycklar som möjligt för att komma in i skattkammaren. En mycket uppskattad och numera tradition under lägret. Barnen hittade också en flaskpost i vattenbrynet som blev början på en spännande skattjakt och ett möte med två ruskiga PIO-pirater!

På lördagen hade vinden mojnat något och solen tittade fram mellan molnen. Marita Johansen ansvarade för filmskola där barnen fick skriva egna filmmanus och spela in film på iPads. Mikael Sundin från Barnhematologen vid Astrid Lindgrens barnsjukhus i Huddinge föreläste under rubriken ”Primära immunbrister” och Cecilia Stocks, pedagog från Ågrenska i Hovås föreläste om ”Föräldraskap vid kronisk sjukdom och om samhällets stöd”. På eftermiddagen hann vi med både brännboll, bad och kanotpaddling. Kvällens filmpremiär med ”röd matta” och popcorn blev en succé!

Lägret avslutades på söndagen med minigolf, pyssel och PIO-information innan det var dags att säga hej då till alla gamla och nya vänner! Tack till alla er som på olika sätt bidrog till årets läger! Ett extra stort och varmt tack till arrangörerna Birgitta Lange och Jennie Sefton. Vi hade också stor hjälp av sponsorer för att kunna arrangera lägret och kunna göra det extra festligt, intressant och roligt för familjerna. Tusen tack!