Information om GDPR (den nya dataskyddsförordningen)

För att kunna hantera din medlemsavgift, anmälningar till PIOs aktiviteter samt beställningar/inköp från PIO-butiken, Zebra-butiken, via hemsidans beställningsformulär eller vid gåvor behöver vi lagra dina personuppgifter. Det sker i enlighet med personuppgiftslagen (PUL) (1998:204) samt från och med den 25 maj 2018, dataskyddsförordningen (GDPR) (EU 2016/679). PIO kommer aldrig att lämna ut dina personuppgifter till företag och/eller organisationer utanför vår egen krets/verksamhet.

Vad är personuppgifter: Med personuppgifter menas information som kan härledas till en identifierad eller identifierbar fysisk person, till exempel namn, e-postadress och personnummer.

När du registrerar dig som medlem, anmäler dig till någon av PIOs aktiviteter via vår hemsida www.pio.nu eller via post/mejl, gör inköp/beställning från PIO-butiken, Zebra-butiken eller hemsidans beställningsformulär eller ger en gåva, sparar vi, Primär immunbristorganisationen, Mellringevägen 120 B, 703 53 Örebro, org. nr. 845001-0718, de uppgifter som du lämnar om dig själv.

Uppgifter sparas och behandlas i en databas hos Primär immunbristorganisationen. Dina uppgifter sparas i syfte att vi ska kunna uppfylla våra åtaganden gentemot dig, för identifikation samt för att kunna kontakta dig, sända ut information och föreningens medlemstidning PIObladet samt inbjudningar att delta i olika aktiviteter. De uppgifter som kommer att behandlas är sådana uppgifter som du lämnar till oss genom att använda formulär via hemsidan eller via post/mejl, så som namn, adress, e-postadress och telefonnummer. Viktigt att veta är att vi alltid vidtar lämpliga åtgärder och beaktar gällande regelverk för det fall att de personuppgifter vi hanterar behöver lämnas till utomstående.

Personuppgifter som du lämnar vid inköp från PIO-butiken, Zebra-butiken samt från hemsidans beställningsformulär lagras i ett kundregister.

Sociala media: Vi hanterar också personuppgifter då någon kontaktar oss via våra sociala media (Facebook och Twitter). Alla personuppgifter som lämnas på våra sociala media kan läsa, inhämtas och användas av andra användare. Det har vi ingen kontroll över. Vi tar därför inget ansvar för personuppgifter som användare lämnar i våra sociala media. Men, om någon ställer en personlig fråga via sociala media, döljer vi frågan för tredje part och hänvisar personen som ställer frågan till vår e-postadress, info@pio.nu. Mer information om sociala media finns på Datainspektionens hemsida.

E-post: Vi hanterar även personuppgifter då någon kontaktar oss per e-post och vi har rutiner för att rensa bland de personuppgifter som vi hanterar i sammanhanget.

Foton/bilder: PIO kommer att informera om fotografering på aktiviteter som årsmöte, familjeläger och utbildningsdagar m.m. och samla in godkännande (samtycke) från deltagare angående publicering av foton i PIObladet, på PIOs hemsida samt i sociala medier.

Hemsida: Viktigt att veta är också att på den här webbplatsen finns det länkar till och från andra webbplatser som inte omfattas av den här personuppgiftspolicyn. Du bör ta del av del av dessa webbplatsers personuppgifts-/integritetspolicy innan du lämnar dina personuppgifter till dem.

Om kakor (cookies) på www.pio.nu: De som använder en webbplats ska enligt lag får information om att webbplatsen innehåller kakor, vad de används till och hur man kan välja bort dem. En kaka är en liten textfil med information som sparas på besökarens dator när denne besöker webbplatsen. Textfilen används bland annat för att underlätta besökarens användning av webbplatsen. På PIOs webbplats använder vi så kallade sessionskakor. När du besöker www.pio.nu skickas en sessionskaka mellan din dator och vår webbserver för att underlätta navigering på webbplatsen. När du avslutat besöket försvinner kakan. Genom att besöka www.pio.nu accepterar du att vi använder kakor. (Om du inte vill tillåta lagring av kakor på din dator kan du stänga av den möjligheten i din webbläsares säkerhetsinställningar. Då lagras inga kakor på din dator. Du kan också göra en inställning som varnar varje gång en kaka dyker upp och avgöra från fall till fall om du vill tillåta den eller inte.)

Samtycke via PIOs hemsida www.pio.nu: Genom att klicka på knappen ”Jag godkänner att PIO får lagra och använda mina personuppgifter” (finns på sidor med formulär) samtycker du till vår behandling av dina personuppgifter som den nyss beskrivits. Du har rätt att kostnadsfritt och en gång per år, efter skriftlig begäran till oss, få information om vilka personuppgifter som vi har registrerat om dig samt hur dessa uppgifter används. Du har även rätt att begära att vi rättar eller tar bort felaktiga uppgifter om dig, samt återkalla ditt samtycke helt eller delvis.

Samtycke via blankett: Vi vissa tillfällen kommer vi att använda en blankett för samtycke om personuppgiftsbehandling.

Vid eventuella frågor angående behandlingen av personuppgifter, återkallelse av samtycke eller begäran om rättelse, kontakta oss på ovan angiven adress, på telefonnummer 019-673 21 24 eller e-post info@pio.nu.

Mer info finns på Datainspektionens hemsida (Dataskyddsförordningen (GDPR) gäller som lag i alla EU:s medlemsländer från och med den 25 maj 2018.)

Info på PIOs hemsida
Info på Datainspektionens hemsida

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *