PIOs familjeläger 2017

Den 11-13 augusti arrangerades PIOs årliga familjeläger (för 17:e gången!) med roliga aktiviteter, härlig gemenskap och intressanta föreläsningar! Som tidigare var lägret på Uskavigården utanför Nora.

Fredagen bjöd på ett strålande sommarväder där det blev både bad i kalkbrottet och i sjön Usken. Ungdomarna hade också en egen aktivitet där de fick prova på bågskytte under ledning av Nora bågskytteklubb. Astrid Emker från Ågrenska föreläste under rubriken ”Syskonkärlek i skuggan av ett syskon”. På kvällen var det dags för ”Fångarna på Uskavi” där både barn och vuxna kämpade för att få så många nycklar som möjligt för att komma in i skattkammaren. En mycket uppskattad och numera tradition under lägret.

På lördagen duggade regnet lite lätt på morgonen, men precis lagom till dagens aktivitet ”Cirkusskola” med pedagoger från Cirkus Cirkör så blev det uppehåll. Efter en uppvärmning var det dags för både kullerbyttor och pyramider! Sedan fick vi prova på att gå på lina, jonglera med bollar och snurra tallrikar! Olov Ekwall från Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus föreläste under rubriken ”Nyheter inom primär immunbristområdet”.  På eftermiddagen spelade vi minigolf och paddlade kanot. Dagen avslutades med korvgrillning nere vid sjön och en spännande skattjakt tillsammans med PIO-pirater!

Lägret avslutades på söndagen med att Kaisa Johansson från Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge föreläste om ”Andningsgymnastik”. Vi hann också göra några fler ”reflexgubbar” och annat pyssel innan det var dags att säga hej då till alla gamla och nya vänner! Tack till alla er som på olika sätt bidrog till årets läger! Ett extra stort och varmt tack till arrangörerna Anita och Kenth Döragrip, Birgitta Lange och Freddy Godden. (Nästa år ses vi igen på Uskavigården den 10-12 augusti – planera in i kalendern!)

IMG_8624

Paddling i sjön Usken.

IMG_8266

Cirkusskola med Cirkus Cirkör.

IMG_8562

Minigolf

IMG_8751

Pyssel och ”reflexgubbar”.