PIOs familjeläger 12-14 augusti 2016

Uskavigården utanför Nora

Uskavigården utanför Nora

I helgen hade PIO sitt årliga familjeläger på Uskavigården utanför Nora. Familjelägret är en samlingsplats med föreläsningar, lek, bus, spännande aktiviteter och härlig gemenskap.

Sofia Westman

Sofia Westman

Fredagen började med lunch, sedan var det föreläsningar för föräldrarna. Leg. psykolog Sofia Westman föreläste under rubriken ” Ett värdefyllt liv”. Under tiden som föräldrarna hade föreläsning fick barnen leka och pyssla tillsammans med barnledare Birgitta Lange. Ungdomarna hade en ”hemlig aktivitet” – en egen bastuflotte på eftermiddagen. Efter middagen, som var tacos, var det dags för ”Fångarna på Uskavi”. Både de kluriga och roliga sätten att få lagets ”nycklar” och vinstbordet, där alla barn fick välja en vinst, var mycket uppskattat av alla!

Ramona Fust

Ramona Fust

Anders Fasth

Anders Fasth

På lördagen var det full fart från morgon till kväll! Under dagen föreläste sjuksköterska Ramona Fust om PIDcare och Hälsodagboken. Professor och överläkare Anders Fasth föreläste under rubriken ”Finns det 3000 primära immundefekter”. Barnen och ungdomarna fick också träffa Anders Fasth för samtal.

 

Trollkarlen Jonas

Trollkarlen Jonas

På eftermiddagen fick lägret besök av trollkarlen Jonas. Efter en mycket uppskattad föreställning hade Jonas en trolleriskola tillsammans med barnen. Sedan visade sig solen och varma vindar lockade till bad. Efter middagen hade barnen en egen trollerishow för föräldrarna! Dagen avslutades med allsång och korvgrillning vid grillplatsen nere vid sjön samt en spännande skattjakt som ungdomarna planerat för de yngre barnen. Barnen fick träffa riktiga superhjältar och hitta skatten som var lördagsgodis!

Söndagen var lägrets sista dag. Efter den traditionella fotograferingen informerade verksamhetsansvarig Anneli Larsson om PIO för föräldrarna. Barn och ungdomar passade på att spela minigolf. Efter en god lunch var det sedan dags att skiljas åt. Det blev många kramar och ord som ”vi ses nästa år igen”.

Maria Monfors

PIOs ordförande Maria Monfors

Ett stort och varmt tack till arrangörerna Anita Döragrip och Maria Monfors samt ungdomsledare Magdalena Döragrip och barnledare Birgitta Lange. Vi hade också stor hjälp av sponsorer för att kunna arrangera lägret och kunna göra det extra festligt, intressant och roligt för familjerna. Tusen tack!

Nu ser vi fram emot PIOs familjeläger 2017!